четверг, 23 октября 2014 г.

День з життя Н






   День був холодний. Вітер співав люті пісні і будив хвилі у морській глибині. Все навкруги мало тихий, але дуже сильний характер, який проникав крізь всі кістки.

    В цю саму хвилину Н зібрав свою сумку і залишив все, що мав. Він покинув всі свої спогади, які мали владу над його життям.

   Він прийшов до моря і став посеред узбережжя, дивлячись на все байдужим поглядом.
Байдуже він дивився на стрімкі хвилі, які мали таку силу, яку мав тільки вітер, який не дозволяв Н твердо тримати рівновагу.
Сонце не дарувало своє проміння вже дуже давно. Ніхто не пам'ятав, на диво, як це, коли ти маєшь чим зігрітися.

   Н дістав паперовий корабель і поклав його на пісок, ближче до води. Через деякий час хвилі дістали це судно і відправили у велике плавання, яке мало складні перешкоди та небезпеку. 
Чайки, що порушували тишу, кружляли над водою, в надії зловити свою жертву. Одна пташка низько підлетіла до кораблика і майже не схопила його своїми кігтями, але в цей момент хвилі стрімко віднесли його в інший бік. Шторм ставав все сильнішим і чайки полетіли геть від крижаної води, що плескалася в різні сторони.

   Корабель мужньо тримався, інколи вода його топила, але він стрімко здіймався на поверхню, долаючи всі підступи свого становища.

   Н подобалася ця картина, хоч зовні він мав зовсім байдужий вигляд і безсердечний погляд. Йому подобалось, бо як він не хотів зізнаватися собі, Н бачив в цьому сильному кораблі своє відображення. Він відчував всією душею, як сильно вони були схожі, долаючи страшний шторм, і, не дивлячись ні на що, залишаючись на поверхні свого морського життя.












Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения